Jägersro Hästcenter
Pågående

Jägersro Hästcenter

Sedan 1907 har det tävlats med hästar på Jägersro i Malmö. Det gör Jägersro till Sveriges äldsta trav- och galoppbana, men också en av landets största och mest välbesökta banor med många av hästvärldens mest prestigefyllda lopp på tävlingsagendan.

För att bibehålla rollen som ett viktigt upplevelse- och spänningscenter i Malmö med omnejd, har Skånska Travsällskapet beslutat uppföra ett nytt och framtidsorienterat hästcenter där bland annat upplevelse, spänning, gemenskap, närhet, smartness och nytänkande står på kravlistan. Öster om den nuvarande banan påbörjas nu skapandet av ett ledande hästcenter i Europa. En mötesplats inte bara för olika hästsporter och hästintresserade, utan för alla i södra Sverige och i delar av Danmark och Tyskland som vill uppleva något utöver det vanliga.

I planerna för området – Rosengård 130:406 – finns en publik byggnad som förutom arenan, ett flertal restauranger, barer, kontor och hörsal, även ska erbjuda en unik och omedelbar närhet till hästar och tävlande – bla tack vare sin stall/paddock-lösning och ett publiktorg. Vidare planeras för multiarena, servicebyggnader, travskola, temapark, hagar och vägar, samt grönytor och landskap som tillvaratar områdets fantastiska och i många avseenden säregna natur. För att ligga i utvecklingens framkant och kunna möta nya behov och krav på upplevelser och mervärden, ska anläggningen förses med ny innovativ teknik.

Visionsbild av arkitektbyrån Krook&Tjäder.